Livada

 

Dealurile cu măslini. Patruzeci de hectare de teren agricol pe dealurile dominate de valea Spoleto: în această zonă aproape în totalitate cultivată cu măslini se află Frantoio del Poggiolo. Dintre acestetreidealuri, livezile demăsliniacoperă în jur de 25 de hectare și sunt alcătuite din 5.500 măslini seculari și 1.500 măslini tineri.

 

 

 
Acestea sunt diferite soiuri atent selecționate, unele soiuri autohtone, altele importate, care permit studierea cu atenție în fiecare moment a fiecărei variabile ce poate influenţa cultivarea, recoltarea şi producerea de ulei Extra Vergine DOP.
 
Aceste soiuri care alcătuiesc plantația de măslini aproximativ 80% sunt Moraiolo, o varietate tipică și aproape exclusiv din Umbriace caracterizează amestecul de uleiuri din zona Assisi și Spoleto, 12% Frantoio și 4,5% Leccino, două soiuri nobile, prezente şi în alte regiuni din Italia centrală și 3,5% din alte soiuri.
 
Din aceste plante provin măslinele presate în fabrica modernă de la Frantoio del Poggiolo, iar uleiul de măsline extravirgin, din agricultură biologică (certificat AIAB), care a câștigat deja mai multe premii internaționale la concursuri pentru calitate și cea mai bună producţie DOP.
 
 

 

Incarca alt cod de control
  • Pentru a trimite un mesaj va rugam sa completati formularul alaturat cu date corecte.
    Va multumim.