Festa Festa Monini: Colori, suoni e sapori dell'Umbria
Comori ascunse in Umbria

Primul ulei al anului

Gustul spontan şi energic al primului ulei al anului.

 

Uleiul nou este proaspăt, tânăr, spontan, verde, mai intens la culoare şi puţin tulbure. Este un suc de măsline gata în noiembrie şi producţia este limitată. Mai exact, este prima presare a primelor măsline din noua recoltă. Se produce în perioada în care se porneşte presa şi nici nu se filtrează, nici nu se prelucrează. Măslinele trebuie recoltate la momentul potrivit, când abia începe să li se schimbe culoarea şi sucul este intens aromat. Imediat sunt duse la presă şi presate. Sucul care se obţine este primul ulei al anului. Nu se prelucrează nicicum, se îmbuteliază imediat pentru a-şi păstra preţioasele bule şi parfumul puternic. Nu se filtrează. Deci, în suspensie, păstrează micile particule de pulpă, care îi dau aspectul caracteristic uşor tulbure şi o culoare verde care foarte curând se va modifica căpătând reflexe aurii.

 
 

 
 

Este vreme de sărbătoare


Când primul suc dens iese din presă, este moment de sărbătoare, una dintre cele mai vechi serbări tradiţionale din Italia. Parfumul intens, bogat în note aromate proaspete şi puternice, gustul înţepător al uleiului abia presat sunt inconfundabile şi inundă aerul autumnal. Începe ritualul degustării: un fir de ulei nou pe pâine prăjită, o plăcere la care niciun gurmand adevărat nu ar trebui să renunţe. Pentru că uleiul nou este cu adevărat un produs unic, ce trebuie descoperit şi gustat imediat: este extra virginul care datorită parfumului şi aromei întotdeauna cucereşete gusturile cele mai exigente.  

 
 

Monello


Cel pe care îl produce Monini, la Frantoio del Poggiolo, este fabricat numai din măsline de provenienţă italiană. Ni s-a părut natural să-l numim Monello,pentru caracterul său plin de vervă, energic şi spontan ca un copil. Este verde, cu reflexe aurii, cu un parfum clar de tomată verde, puţin erbaceu şi înţepător. Are o personalitate puternică, un caracter spontan şi un gust amar, uşor picant, ceea ce îl face perfect pentru a spori gustul mâncărurilor robuste ale bucătăriei de sezon.

 
Incarca alt cod de control
  • Pentru a trimite un mesaj va rugam sa completati formularul alaturat cu date corecte.
    Va multumim.