Festa Monini: Colori, suoni e sapori dell'Umbria

Risotto cu capsune

Usor 40min
Risotto cu capsune
Ingrediente
Pentru 4 persoane
- 300 gr Orez Carnaroli
- 500 gr Capsune 
- 1 ceapa rosie
- 1 cub concentrate de supa de pui
- 1 pahar de vin alb
- 3 linguri de ulei de masline extravirgin
- 2 linguri de smantana
- coaja de la o lamaie
- chives
- sare

Mod de preparare:

 
1. Spala bine capsunile, indeparteaza coditele si apoi scurge-le de apa. Taia-le in bucatele mici si aseza-le pe o farfurie. Curata ceapa rosie si apoi feliaz-o subtire. Spala si apoi scurge bine de apa buchetelul de chives.
2. Intr-o cratita, puneti apa si lasati-o sa fiarba, adaugati cubul concentrate de pui si putina sare, pentru a obtine o supa.
3. Intr-o tigaie caliti putin ceapa cu putin ulei de masline extravirgin Monini Classico pana cand se rumeneste putin.
4. Puneti orezul fiert in tigaie si amestecati usor, apoi adaugati putin vin.
5. Cand vinul sa evaporate adaugati feliile de capsune, lasand cateva de-o parte pentru a decora farfuria. Apoi, prajind continuu, adaugati primul polonic din supa preparata.
6. Continuati sa adaugati supa putin cate putin.
7. Stingeti focul cand orezul este inca putin “al dente”.
8. Adaugati smantana, acoperiti tigaia si lasati-l asa timp de cateva minute. 
9. Presarati coaja de lamaie si amestecati inca o data.
10. Puteti servi pe farfurii intinse, pe care sa le decorate cu felii de capsune si chives.
 

Sfat:

Pentru acest preparat va recomandam sa utilizati uleiul de masline extravirgin Monini Classico.