Festa Festa Monini: Colori, suoni e sapori dell'Umbria
Cultul uleiului

Clasificari ale uleiului de masline

Uleiul de masline extravirgin

Uleiul de masline extravirgin este uleiul obținut din fructe de măslin doar prin procedee mecanice sau alte procedee fizice, în condiții care nu conduc la alterarea uleiului, și care nu au fost supuse altui tratament decât spălarea. Este obţinut prin presarea la rece a măslinelor de calitate foarte bună proaspăt culese. Are o aciditate nu mai mare de 0.8% si este considerat a avea un gust superior. Se foloseşte la salate, sosuri, precum şi pentru condimentarea oricăror feluri de mâncare: se poate adauga peste friptura proaspăt scoasă din cuptor sau peste pizza.

Uleiul pur de masline


Uleiul pur de masline este ulei de măsline virgin obținut din nivelul inferior al uleiurilor de măsline fiind rafinat pentru a elimina defectele. Pentru acest ulei rafinat, care este inodor și incolor, este apoi adăugat un procent mic de ulei extravirgin de măsline pentru aroma. Este obţinut din amestecul de uleiuri rafinate cu o cantitate mică de ulei extravirgin (20%). Acesta este mai puţin aromat decât cel extravirgin şi este potrivit pentru cei care percep gustul uleiului extravirgin fiind prea tare, prea puternic, dar nu vor să renunţe la beneficiile acestuia. Este potrivit pentru gătit şi ca bază pentru sosuri.

Ulei din samburi de masline

Ulei din turte sâmburi de măsline/Sansa este uleiul obținut din pasta solida rămasa după presarea măslinelor pentru extractia uleiului extravirgin.
Are un gust neutru şi este potrivit pentru gătit.

Incarca alt cod de control
  • Pentru a trimite un mesaj va rugam sa completati formularul alaturat cu date corecte.
    Va multumim.